Claes-Göran Bergstrand

VÄLKOMMEN till min hemsida. Jag heter Claes-Göran Bergstrand och är född 1941. Jag är uppväxt i Rotebro två mil norr om Stockholm. 1965 gifte jag mig med Ulla från Ludvika, och vi har tre barn, Anette, Peter och Sofia. Vi har åtta barnbarn, fyra flickor och fyra pojkar. Ulla och jag bor nu i Hässelby i västra Stockholm sedan 1997.Under åren 1966-70 studerade jag vid Betelseminariet – Svenska Baptistsamfundets teologiska skola i Bromma – och ordinerades därefter som baptistpastor. Jag har haft pastorstjänst i fem olika församlingar och varit riksevangelist i Baptistsamfundet mellan åren 1974-78. I min förkunnargärning har jag besökt samtliga landskap i Sverige.

På sjuttiotalet arbetade jag med ekumeniska ungdoms-konferenser som samlade tusentals ungdomar från hela Sverige. Mellan åren 1976 och 1986 var jag anställd som redaktör och förkunnare i den nationella organisationen Förebedjare för Sverige. På åttiotalet besökte jag Estland, Lettland och Polen med hjälpsändningar, och under nittiotalet blev det predikoresor till Ryssland, Pakistan, Indien samt Kenya. Under några år runt sekelskiftet var  jag anställd som informatör hos Svenska Folkbibeln.

I min pastorala/diakonala verksamheten har jag gjort några avbrott med praktiskt arbete, såsom trädgårdsanläggare, begravningsrepresentant och taxichaufför. Jag har också arbetat som ”skolmorfar” på ett högstadium. Körsång och oljemålning har periodvis varit, och är, mina hobbies. Som pensionär ägnar jag mig åt att skriva, måla, släktforska och läsa historiska böcker.

Söndagen den 7 oktober 1962 blev jag omvänd till Kristus och började bekänna min kristna tro. Det hände i mina fäders församling i Elimkyrkan, Storgatan 26 i Stockholm. Söndagen den 9 juni 2013 var det finalgudstjänst i Elimkyrkan då jag medverkade och berättade om mina släktingar som tillhört församlingen i gångna tider. Denna 115-åriga baptistkyrka har nu stängts och församlingens verksamhet är flyttad till Södermalm. Ett stycke av min släkt- och baptisthistoria är därmed avslutad.

Mitt vittnesbörd i Elim

Elim 004

Tack och lov för svensk sjukvård – Läs om min personliga erfarenhet!

Intervju med Claes-Göran Bergstrand 16-03-23. I Hemmets Vän.

Intervju med Claes-Göran Bergstrand i V idag 16-05-18. I Världen idag.

Intervju med Claes Göran Bergstrand i Dagen 16-10-11.