Denna hemsida tillhör Claes-Göran Bergstrand i Hässelby, Stockholm.    Bergstrandsvägen är uppkallad efter mina farföräldrar, som bodde i Vikarbyn, sju km väster om Rättvik. Bergstrandsvägen är en liten grusväg som går utmed Vikarbygårdens (tidigare Bergstrandsgården) ägor, förbi en björkhage i riktning ner mot sjön Siljan. På den vägen kommer jag bildligt att gå, i språkets form. Här skriver jag artiklar, dels i bibelteologiska ämnen, dels med samhällsorienterad inriktning, om sådant jag finner relevant och angeläget i vår tid. Här publicerar jag också artiklar från min släktforskning och visar mina tavlor i galleriet. Aktuella böcker och bokprojekt presenteras. Du kan beställa genom att skicka ett mejl till adress, bclaesgoran@gmail.com

____________________________________________________________________________________________________

Välkommen till min hemsida under år 2017. Du får mycket gärna kommentera det du läser och ser här. Skicka ett mejl.

Ett Gott, Välsignat nytt Nådens År 2017 tillönskar jag dig som besöker min hemsida. Under 2017 infaller ett bibliskt Jubelår och ett minnesår, 500 år efter Luthers reformation. Och det är 100 år sedan Balfourdeklarationen upprättades som gav Israel rätt att befolka sitt land, som kallades Palestina.

__________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________

Den 15 september 2016 släpptes min nya bok, ”Massakern på Norrmalmstorg”. Boken presenterades på Stadsbiblioteket i Falun. Läs under fliken Om böcker.

TV Dalarna intervjuar mig i Församlingshemmet, Långshyttan den 27/3.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/ny-bok-om-bondeuppror-ute

__________________________________________________________________

Läs ny artikel under fliken Bibel och samhälle:  Står den västerländska kulturen inför ett paradigmskifte? 17-07-04. 


Läs artikel i Borlänge Tidning om mitt kåseri över ”Dalfolk i protestmarsch” under fliken Min historia.       

Läs intervjun med mig under fliken Claes-Göran Bergstrand. Införd i Världen idag den 18 maj 2016.

Läs intervjun med mig inför min 75-årsdag under fliken Claes-Göran Bergstrand. Införd i Dagen den 11 oktober 2016. 

 

Annonser